23.10.2018

Naavisemon koirien kuulumisia

Tovi vierähtänyt sitten viime päivitysten. Arki pitää kiireisenä.

Valopennuista Savu, N. Valonvaltias, on lisääntynyt. Helmikuun 2018 lopulla näki päivänvalon seitsemän pentua Eidalun Argeian kanssa. Pennut syntyivät Anu Ylimaan Eidalun kenneliin. Savu kävi huhtikuussa virallisissa selkäkuvissa tervein lausunnoin: LTV0, SP0 ja VA0 sekä syyskuun 2018 silmätarkastuksessa sekä sydänkuuntelussa, molemmista tervein paperein. Savulle odotellaan marraskuun 2018 alkuun toista pentuetta syntyväksi Juovattaan Aikapommille Mirja Lämsän Juovattaan kenneliin.

Rovaniemen Neka, N. Minä Olen Voittaja, kävi toukokuussa virallisissa luustokuvissa hienoin tuloksin: lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja selkä LTV0, VA0. Kyllä nuilla tuloksilla kelpaa agiliidellä. Neksutin on menossa piakkoin silmä- ja polvitarkastukseenkin.

Oulun vahvistus Särmä, N. Suloinen Myrkynkeittäjä, kävi toukokuussa pyörähtämässä Mari Lackmanin juniorikehässä laatuarvostelulla EH. Särmän silmät ja polvet tutkittiin terveeksi lokakuussa. Särmä on menossa ensi kevään aikana luustokuviin. Särmä on myös kunnostautunut pelastuskoiran urallaan ja suorittanut lokakuussa 2018 SPeKLin hakuperuskokeen. Isosti onnea Särmä ja Kirsi!

Toinen Helsingin pojista, Voima, N. Viileitä Linjoja, kävi myös korkkaamassa näytelmäuransa lokakuun alussa Lappalaiskoirien erikoisnäyttelyssä Riitta Niemelän kehässä laatuarvostelulla EH. Voiman leipälaji on agiliidossa Neksu-veljen tavoin. Voimariinikin on menossa ensi kevään aikana terveystarkkeihin.

Kallion rellestäjä Korppu, N. Syntyny Rellestää, jäi ikävä kyllä kivesvikaiseksi. Korpulla on ollut myös melko pikkupentuajoista ihon kutinaoireita ilman sekundaarisia tulehduksia tmv. Korppu on ollut eliminaatiodietillä ja ilmeisemmin oireita aiheuttavat ainakin jotkin ruoka-aineet. Korppu treenailee tokoa ja toivon mukaan Korppukin kuvataan virallisesti tämän vuoden lopulla.

Kolmas Helsingin poika Jedi suuntansi syksyllä kuononsa Oulun seudulle. Jedistä päivittelen kuulumisia kunhan niitä saan.

Rieha, N. Säkenöivä Voima, on kunnostautunut pihan kaivuuhommissa ja käynyt treenaamassa pelastuskoirajuttua sen mitä kasvattajaemännän kanssa on ehditty pikkulapsiperheen arjessa. Riehan silmät, polvet ja sydän tutkittiin terveiksi toukokuussa 2018 ja lokakuun alussa Riirii kävi läpivalaisemassa lonkat, kyynärät, selän sekä olkanivelet hienoin tuloksin: lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä LTV0 ja VA0 ja olkapäät terveet . Riehan kanssa emännän tulisi kunnostautua treenaamaan enemmän sekä pekoa, että tottista. Ja näytemänkehäänkin pitäisi joutaa.

Lumo ja Hurma ovat menossa marraskuun lopulla uusimaan silmätarkastuksensa.