4.7.2012

Huh hellettä!

Seitsemättä tiineysviikkoa elellään, tänään vuorokausia 45. Muodonmuutosta on tapahtunut ja viimeisen kahden ja puolen viikon aikana tapahtuu varmasti vielä vähän lisää ennen h-hetkeä.
Karvamuumi?

Lumo saavutti viikonvaihteessa maagisen madotusajankohdan, eli kolmen päivän Axilurit nautittiin asianmukaisesti. Samalla punnitsin Lumon ja painoa on tullut 1,5 kg. Ihan järkevä painonnousu mikäli noin keskimäärin paino nousee tiineyden aikana 20% tai enemmän. Eli kuudennen ja seitsemännen tiineysviikon paikkeilla painoa on tullut lisää noin 8%, siihen 20% on siis vielä reilu pari kiloa matkaa. Tiineyden viimeisen kolmanneksen aikana masuasukit kasvavat syntymäpainoonsa, joten eiköhän tuo paino nouse sitä mukaan myös emällä. 

Ruoka on maittanut Lumolle paremmin kuin hyvin. Meillä asuu pieni ja soma kerjäläiskoira, jonka mielestä vähintäänkin jokaisesta emännän nauttimasta ateriasta tulisi hänenkin saada osansa... Säät ovt suosineet lomailijoita, muttei oikein tiinettä lapinkoiraa. Lenkit ajoitetaan aamun tai illan viileyteen. Tarpeeksi viileällä ilmalla Lumo jaksaa hyvin lenkkeillä.


Pennuista on tullut sopivasti kyselyitä ja alustaviavarauksiakin on jokunen. Kolmen viikon kuluttua ollaan toivottavasti viisaampia sen suhteen saatiinko niitä pikku-Lumoja ja pikku-Leevejä ja millaisella saldolla. 
Masun esittelyä, tiineysvuorokausia 43