26.4.2017

Hurman pentuhautomo

Odottavan aika on pitkä vai onko sittenkään? Tuntuu, että Haukiputaan reissusta on vähintään ikuisuus, mutta kuitenkin Hurman tiineys oon hujahtanut varsin hetkessä. Tänään eletään tiineysvuorokautta 47. Varasin Hurmalle nyt kuitenkin silkkaa uteliaisuuttani lauantaille tiineysröntgenajan. Päivittelen läpivalaisun tuloksia, kunhan siellä on käyty. Saapahan jonkinlaista osviittaa minkämoista pentujengiä sieltä odotellaan syntyväksi. Alustavaksi kätilökaveriksi on ilmoittautunut Kajaskiven-Noora, jonka kanssa kätilöitiin Valopäätkin maailmaan. Viikonlopun puuhiin kuuluu myös pentulaatikon petaaminen valmiiksi äitikoiraa varten. Pääseepähän testailemaan vähän ennakkoon pesäänsä.

Tuleva isoäitikoira ja tuleva äitikoira viime viikolla kuvattuna - perinteinen kuvauskanto Pitkäkoskella (kyllä, olemme jo vuosia ikuistaneet koiramme tällä kannolla)

Hurma alkaa olemaan aika pyllerö. Vauhti on hidastunut huomattavasti, mutta
kyllä me melkeesti joka päivä ollaan se perusvitonen lenkkeilty. Hitaasti mutta varmasti. Jyrsijöiden kaivelu kiinnostelee edelleen, ja jos Lumolla on jotain bisneksiä meneillään ja kyllä sitä juostakin jaksaa, maha heiluen. Tänään Hurma pääsee vielä mukaan rauniotreenehin, ensi viikolla ei enää oteta odottavia matkaan. Ruoka maistuu. Eipä sillä, se on maistunut aina ja hyvin onkin maistunut. Nyt se maistuu vielä paremmin. Hurma on nyt viikon verran syönyt Acanan Heritage Puppy&Junioria, ja eilen korkattiin siihen kylkeen Royal Caninin Medium Starter. Lihaa ja muita lisukkeita, Nutrolin pentuöljyä, menee matkassa mukana ja ateriat on jaettu kolmeen. Ei ongelmaa toistaiseksi evästen upottamisessa. Määrää olen nostanut hitusen, sillä normaaliin verrattuna rasvanmäärä on kuitenkin pentunappulassa reippaampi. Toki energiantarvekin on lisääntynyt.

Hurman ja Nukan keväthankien rakkauslapsista on useita kiinnostuneita. Etusijalla tulee olemaan aktiiviset kodit, ja harrastuneisuus on plussaa. Pyrin valitsemaan jokaiselle pennunostajalle ensisijaisesti luonteensa puolesta sopivimman pennun. Apuna käytän tarvittaessa pentutestausta. Alustavasti olen varaillut tälle pesueelle pentutestausajan kuuden seitsemän viikon taitteeseen Pekka Korrilta (Opaskoirakoulu, Kennel Tendings - testannut myös Valopäät). En myy pentuja puhelinkeskustelun tai sähköpostin perusteella, vaan haluan tavata pennusta kiinnostuneen vähintään kerran, ennen kuin päätän myydä pennun. Olen kiinnostunut kasvattieni elämästä myös luovutuksen jälkeen, joten toivon myös yhteyttäpitäviä koteja. Viikoittain eikä edes kuukausittain tarvitse yhteyttä pitää, kunhan toisinaan kuulee kuulumisia. Kannustan kasvattejani niin virallisiin terveystutkimuksiin, kuin MH-luonnekuvaan, luonnetestiin ja  pyörähtämään edes kertaalleen virallisessa näyttelyssä (esitän kasvattini kyllä mielelläni). Pyrin myös järjestämään kiinnostuneille tutustumispäiviä lammaspaimennukseen, pelastuskorialajien (raunio ja haku) saloihin, rallytokoon ja tarvittaessa järkkäämään muita yhteisiä juttuja kasvateilleni niin terveys- kuin harrastuspuolella.

Pennut tullaan luovuttamaan seitsemän kahdeksan viikon iässä vähintään kolmeen kertaan madotettuina, sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina, pentutestattuina, kattavien ohjeiden ja pentupaketin kera.

Masu vrk 46