Pentusuunnitelmia

01.02.2024

Ei ajankohtaisia pentusuunnitelmia!

Aika näyttää onko kotiin kasvamaan jääneestä Karkista (N. Säähän Sopivii Hiukkasii) terveyden ja luonteen puolesta jalostuskoiraksi sukua jatkamaan, ja/tai yhteistyömahdollisuutta näissä merkeissä, luonteen ja terveyden edellyttäessä, Karkin siskoon Naavaan (N. Sielulle Balsamia).

Eli aikaisintaan ajatuksia näissä merkeissä voisi olla kuun, tähtien ja muiden taivaankappaleiden oikeiden asentojen osuessa kohdilleen vuonna 2026-2027. Ellei kohdille osu sopivaa jalostuslainanarttua tai muuta mahdollista yhteistyökuviota.


20.08.2023

Pentuja odotetaan syntyväksi syyskuun puolen välin paikkeilla yhdistelmästä Hallakedon Paimenmatara x Naavisemon Säkenöivä Voima. 

Tarkempaa tietoa ja esittelyä täällä

22.03.2021

Tällä hetkellä ei pentusuunnitelmia. 
Mahdollisesti suunnitelmia keväälle 2022.

22.03.2021

Yhdistelmästä Naavisemon Säkenöivä Voima "Rieha" x Kajaskiven Arvohalla "Opi" syntyi 26.02.2021 ainoastaan yksi elävä pentu. Toinen pentu syntyi kuolleena. Tämä riistanvärinen narttu jää mahdollisesti kotiin kasvamaan.

22.01.2021

Pentue suunnitteilla ja mahdollisesti jo itämässä. Yhdistelmästä lisää kun tiineys varmistuu.
Pentukyselyitä on tullut erittäin paljon ja alustavia, sopivia kotivaihtoehtoja on tällä hetkellä riittävästi.

Etusijalla kasvateilleni on aktiiviset, harrastuksista kiinnostuneet ja mielellään jo aiempaa koirakokemusta omaavat kodit joilla on kiinnostusta koiransa luonne- ja terveystutkimuksiin.  


07.04.2017

Hurma on ultrattu tänään tiineeksi!

12.03.2017


Hurma (Naavisemon Valonkantaja) on astutettu onnistuneesti Nukalla (FI AVA, BH, RTK1 Taikahallan Hankien Hurma). Pariskunta tapasi tositarkoituksella Haukiputaalla, ja mahdollinen pentue sai alkunsa romanttisesti meren jäällä keväthangilla.

Hurma tiineys on tarkoitus varmentaa ultralla huhtikuun alkupuolella. Mahdollisen pentueen laskettuaika ajoittuu toukokuun 12. päivän paikkeille.


Mahdollisesti Hurma x Nuka yhdistelmästä on alustavasti useampia kiinnostuneita. Yhdistelmästä tarkemmin täällä.

Pentuja suunnitteilla Naavisemon Valonkantajalle keväälle 2017...

Hurmalle odotetaan juoksua helmikuun 2017 aikana. Sulho on kosittu ja luvattu. Odotan vielä Lappalaiskoirat ry jalostustoimikunnan vastausta yhdistelmän osalta sekä uroksen silmätarkastuksen päivittämmistä, ennen kuin paljastan yhdistelmän. Toiveissa kuitenkin mukavaluonteisia, säpäköitä ja puuhakkaita pentuja aktiivisiin kotiin.
23.5.2012

Lumo & Leevi (3u + 2n kaikki pennut ovat varattuja!)

Toiveissa paimensukuinen suomenlapinkoirapentue yhdistelmästä Villi-Joikhu Super-Hyperi ja Piiparipojan Bayliez

Lumo ultrattiin 19.6 tiineeksi!

Kuva: Aino Karilas

Lumo ja Leevi tapasivat tositarkoituksella 20.5 ja 22.5. Laskettuaika ajoittuu heinäkuun 24. päivän paikkeille. Lumolle pentue on ensimmäinen, Leevillä on yksi aikaisempi pentue.

Yhdistelmä Koiranetissä. Yhdistelmän sukusiitosprosentti neljän polven mukaan on 0,00 %, kahdeksannessa polvessa 3,04 %. Sukukatokerroin kuudennen polven mukaan 0,82. Yhdistelmä on Lappalaiskoirat ry:n jalostustoimikunnan hyväksymä.

Pennuista odotan vanhempiensa tapaan hyvä rakenteisia- ja liikkeisiä, mukavan luonteisia, aktiivisia ja toimeliaita koiria. Pennuissa toivon olevan harrastuspotentiaalia, eli pennuille toivotaan ensisijaisesti aktiivisia ja harrastavia koteja. Mitään suuren luokan näyttelytähtiä en pennuista odota.


Kuva: Aino Karilas

Kuva: Linda Paasimaa
Lonkat A/A (lonkkaindeksi 113)   
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
prcd-PRA status A
Silmät tarkastettu 6/2009, 8/2010, 8/2011, 2/2012
(löydöksin distichiasis lievä (yksi ylimääräinen ripsi), 
PPM iris-iris ja oikean silmän kyynelkanavan ala-aukko hieman ahdas)
Virallinen sydänkuuntelu: ei sivuääniä
Kaularanka ja selkä kuvattu terveeksi
TGA-a negatiivinen
Ei hammaspuutoksia

Luonnetesti +172 +++
MH luonnekuvattu
Hyväksytty poropaimennustesti
SPeKL raunioperuskoe hyväksytty
SPeKL haku loppukokeiden molemmat koeosuudet hyväksytty
Näyttelytulos ERI

Kuva: Alm

Lumon luonteesta ja harrastuksista...

Lumo on luonteeltaan avoin, sosiaalinen ja reipas, toisinaan vähän topakkakin tapaus. Lenkillä ja harrastuksissa Lumoa ei monesti voi olla huomaamatta, kotona Lumo taas on melko huomaamaton. Eli vähän sellainen on/off tyyppi. Sopeutuu hyvin uusiin tilanteisiin ja ympäristöihin, ja on ollut jo harrastuksensakin puolesta monessa mukana. Lapinkoiraksi Lumo on melko hiljainen.

Harrastuksissa palkkaantuu hyvin ruoalla ja tykkää myös leikkiä.
Työskennellessään melko itsenäinen mutta kuitenkin aina tietoinen siitä, missä ohjaaja kulkee. Helposti motivoitavissa, kunhan tehdään ilon kautta ja pilke silmäkulmassa. Suhteellisen hyvillä hermoilla ja toimintakyvyllä varustettu.
 
Lumon kanssa harrastetaan pelastuskoiralajeja, raunioita ja hakua. Tavoitteena on kokeiden suorittamisen lisäksi taitojen kehittäminen ja ylläpitäminen, sekä toivonmukaan hälytyskelpoisuus  viimeistään vuoden 2013 aikana. Tällä hetkellä olemme Lumon kanssa VSS-sijoitettuna Espooseen. Pelastusjälki on tarkoitus ottaa treeniohjelmaan jossain vaiheessa, ja siitä tavoitteena on peruskoe.

Pk-tottista harrastetaan tällä hetkellä kovin satunnaisesti EPK:ssa, pitkän tähtäimen tavoitteena BH-koe ja mahdollisesti toko alokasluokan korkkaaminen. Satunnaisesti käydään näyttelyissä.

Kuva: Felipe Peña Karvonen
Leevi

Lonkat A/A (lonkkaindeksi 112)
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
prcd-PRA status A
Silmät tarkastettu terveiksi 10/2008 ja 1/2012
Välihammaspuutoksia

Luonnetesti +82 +
MH luonnekuvattu
Hyväksytty poropaimennustesti (KP)
Poropaimennuskilpailu 2009 sij. 15/23
Poropaimennuskilpailu 2010 sij.20/23
Poropaimennuskilpailu 2011 sij.13/22
TK1
BH 
Näyttelytulos T

Leevin poropaimennus 2009 1/2
Leevin poropaimennus 2009 2/2


Kuva: Noora Törnqvist


Leevin luonteesta ja harrastuksista... 

Leevi on vilkas, rohkea ja sosiaalinen herrasmies. Leevi on ollut mukana monessa, reissannut emäntänsä mukana niin tuntureilla kuin Helsingin keskustassakin. Harrastuksissa Leevi on nopea ja innokas oppimaan. Helpoiten Leevi on motivoitavissa ruualla. Kaikkein innostuneimpana Leevin näkee silloin kun luvassa on paimentamista. Oli kyseessä sitten porot tai lampaat, Leevi kokee paimentamisen selvästi erittäin palkitsevana.

Arjessa Leevi on hyvin käyttäytyvä, kuuliainen ja ihmisrakas. Toisten koirien kanssa Leevi on itsevarma ja leikkisä. 

Leevin kanssa harrastetaan tavoitteellisesti tokoa.


Kuva: Aino Mutka

Pennut luovutetaan kahdeksan viikon iässä asianmukaisesti madotettuina, sirutettuina, eläinlääkärin tarkistamina, pentutestattuina, rakkaudella hoivattuina ja kattavien ohjeiden kanssa varustettuina. Pennut elävät mukana normaalissa arjessa, kodin ääniin, ihmisiin ja muihin koiriin tottuen.